۵ هزار مگاوات نیروگاه جدید تا تابستان ۱۴۰۱ وارد مدار می‌شود

معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: براساس برنامه ریزی وزیر نیرو، تا چهار سال آتی ۳۵ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور افزوده می‌شود که تا تابستان سال آینده پنج‌هزار مگاوات نیروگاه‌ جدید وارد مدار خواهد شد.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم‌نیوز از پایگاه خبری شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، «همایون حایری» افزود: از این تعداد ۵۰۰ مگاوات مربوط به نیروگاه های تجدیدپذیر خواهد بود که یک رکورد در کشور محسوب می‌شود.

وی درباره تمهیدات وزارت نیرو برای تامین برق در زمستان، ادامه‌داد: ظرفیت نیروگاه های کشور برای تامین برق کافی است و فقط زمانی که مصرف گاز در بخش خانگی به بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب در روز افزایش می‌یابد، مجبور به استفاده از سوخت مایع هستیم.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: با هماهنگی‌های انجام شده با وزارت نفت و همکاری خوب این وزارتخانه، هم اکنون مخازن سوخت مایع نیروگاهی کشور در وضعیت خوبی قرار دارد، ضمن آنکه تاحد امکان در خصوص گاز تحویلی به صنعت برق نیز همکاری مثبتی انجام شده است.

مشوق های جذاب در انتظار مشترکان کم مصرف

حائری بیان‌داشت: با توجه به اینکه بیش از ۷۵ درصد از مشترکان خانگی زیر الگو برق مصرف می کنند، طبق مصوبه دولت، مشترکان می توانند با دقت در مصرف برق از مشوق های جذاب استفاده کنند در حالی که به هیچ عنوان از رفاه آنان کاسته نخواهدشد.

وی افزود: به طور مثال، آن دسته از مشترکان خانگی که در ماه های گرم سال نسبت به دوره مشابه سال گذشته کمتر برق مصرف کنند و میزان استفاده برق آنها زیر الگوی تعریف شده باشد، مشمول تشویق های مصوبه هیات دولت خواهند شد.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو خاطرنشان‌کرد: مهمترین هدف مصوبه هیات دولت، بهینه‌سازی مصرف برق است، بنابراین در مناطق عادی که بیشتر مشترکان در این بخش ها سکونت دارند، الگوی تعیین شده ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه‌های غیر گرم و ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه های گرم است که نیازهای مصرف برق یک خانوار را به صورت کامل پوشش می دهد.

حائری گفت: بخش کمی از مشترکان مصرف بالاتر از الگو دارند، این گروه تاکنون از یارانه بیشتری بهره مند می شدند که بر اساس مصوبه جدید، از این پس یارانه یکسانی که برای کل مشترکان لحاظ شده است نیز به آنها تعلق خواهد گرفت و مشترکان پرمصرف بابت مصرف بیشتر از الگو، هزینه بیشتری باید پرداخت کنند.

وی اظهار داشت: این اقدام به منظور برقراری عدالت در توزیع یارانه های انرژی انجام شده است و از آنجا که بیشترین برق مورد نیاز کشور توسط بخش خصوصی تولید می شود، دولت باید برق را با قیمت واقعی خریداری و با نرخ یارانه ای به مشترکان تحویل دهد که در این شرایط، مشترکانی که از برق بیشتری استفاده می کردند، از یارانه بیشتری نیز بهره مند می شدند.

معاون برق و انرژی وزارت نیرو افزود: سرمایه گذاری در صنعت برق هزینه بر و زمان بر است و همه سرمایه گذاری ها برای پوشش نیاز مصرف در مدت زمان محدودی از سال یعنی در حدود ۳۰۰ ساعت در سال است، در حالی که اگر مشترکان پرمصرف بتوانند مصارف خود را کاهش دهند، نیاز به سرمایه گذاری‌ها کاهش خواهد یافت.

کد خبر 49621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =